Osteoporoza - kako krhki so vaši temelji?

Poskrbite za trdno osnovo vašega telesa in brezskrbno gibanje

 • Spoznajte vašo genetsko sposobnost izgradnje kosti
 • Ponudite mišicam boljšo oporo, notranjim organom pa boljšo zaščito
 • Odkrijte vašim genom primerno dieto in potrebna mikrohranila
 • Z enostavno DNK analizo do personaliziranih odgovorov

Naj vas osteoporoza ne ovira več v vašem življenju in gibanju.

Paketi in cene

Osteoporoza je neprijetna bolezen, ki načenja vaše bistvo.

Osteoporoza je bolezen, pri kateri kosti, ki so bile včasih močne in trdne, postajajo vedno krhkejše. Proces zmanjševanja kostne mase poteka počasi in neopazno, tako večina ljudi niti ne ve, da oboleva za osteoporozo. Preprečevanje osteoporoze se prične že v otroštvu in traja vse življenje. Pomembno je, da smo redno telesno aktivni, skrbimo za zdravo prehrano, ter se ogibamo kajenju in prekomernemu uživanju alkoholnih pijač, saj bomo le tako lahko preprečili zmanjševanje kostne mase.

Občutite tope in lokalno težko opredeljive bolečine?

Proces zmanjševanja kostne mase poteka počasi in neopazno - manjše in nedločljive bolečine so prviu znaki osteoporoze.

Se vam kosti zlomijo, ko za to ni pravega razloga?

Se vam ob udarcu ali padcu zlomi kost, pa ste prepričani, da se vam ne bi smela? Oziroma se vam v preteklosti ob istih dogodkih ni zlomila?

Težje nosite težke predmete?

Bolečine, ki se ob nošenju težjih predmetov pojavljajo v prsnem in ledvenem delu hrbtenice, so zanesljiv znak osteoporoze.

Se je vaša telesna višina zmanjšala za več kot tri centimetre?

Zlome vretenc je težko odkriti, saj jih tudi rentgenske preiskave velikokrat ne zaznajo, zato je pomembno spremljati lastno višino.

V svojem poklicu pogosto naletim na stresne dejavnike, obenem so moji dnevi nepredvidljivi in temu primeren tudi življenjski slog. Žal lahko le v redkih obdobjih rečem, da dokaj zdravo živim. Da ne bo dvomov, svoje delo opravljam z največjim veseljem in tako bo tudi ostalo. Ker pa nisem več živahna najstnica, ki ji nič ne more do živega, sem se odločila za izdelavo genske analize Premium in Slim, ki bosta ponudila natančen vpogled v potrebe mojega telesa. Tako bom lahko s pravilnim prehranskim načrtom poskrbela, da bo moj strojček tudi v prihodnje delal kot podmazan. Če pa ob tem izgubim še kakšen kilogramček, bo užitek toliko večji!

Ana Marija Mitić, igralka, TV voditeljica

DNK analiza Lifegenetics vam med drugim pove, ali spadate med ljudi, ki pogosteje zbolijo za osteoporozo

Pravilna prehrana in življenjski slog sta pri posameznikih s povečanim tveganjem za razvoj osteoporoze izredno pomembna. Lifegenetics vam na osnovi vaše DNK analize pripravi konkretne napotke, ki vam pomagajo zmanjšati tveganja in izboljšati življenje.

Namen DNK analize LifeGenetics Premium je optimizacija prehrane v skladu z genetskimi posebnostmi posameznika. Vam na kožo pisan jedilnik/dieta in redna vadba sta tista osnova,  s katero lahko preprečite nastanek ali omilite negativne posledice osteoporoze in številnih drugih bolezni sodobnega časa. Osteoporoza in večina področij, ki jih preučujemo, ima torej lastnost, da nanje delujejo številni vplivi okolja in številni geni, kar v praksi pomeni, da tudi, če imamo nekaj „slabih“ genov, lahko njihov negativni vpliv v veliki meri zmanjšamo ali celo odpravimo s pravilno prehrano in življenjskim slogom.

Dejavniki tveganja razvoja osteoporoze

 

 • Družinska nagnjenost k tej bolezni
 • Starost
 • Spol (bolezen je pri ženskah mnogo pogostejša)
 • Zgodnja menopavza
 • Bela rasa
 • Majhna konstitucija
 • Premajhna telesna aktivnost
 • Prevelik vnos soli in živalskih beljakovin v prehrani
 • Premalo uživanja vitaminov (C, K, D) in mineralov, predvsem kalcija, kalija in magnezija.
 • Kajenje
 • Prekomerno uživanje alkohola
 • Zdravljenje s kortikosteroidi

Pomembnejše dejavnike tveganja proučuje tudi DNK analiza Premium in ugotavlja, kako vplivajo na vaše telo (npr. ali imajo povečan negativen vpliv ali ne).

DNK analiza LifeGenetics Premium vam med drugim pove, kakšna je nagnjenost vašega telesa za obolenje z osteoporozo in kateri so potrebni ukrepi za preprečevanje nastanka oziroma nadaljnjega razvoja osteoporoze.

Prenesite naš brezplačen LifeGenetics Vodnik - Osteoporoza in ugotovite, kako močni/krhki so vaši temelji.

Naziv: G.Ga.
Ime:
Priimek:
E-mail:
 

Preiskave genov, povezanih z vašo nagnjenostjo k osteoporozi

DNK analiza Lifegenetics Premium raziskuje prek 10 različnih genov, katerih različice nam lahko povedo, ali spadamo med ljudi, ki pogosteje zbolijo za osteoporozo. Glede na »problematičnost« genov, povezanih z zdravjem kosti, nato ocenimo, ali oseba potrebuje povečan vnos kalcija in vitamina D ter določimo priporočilo za dnevni vnos kalcija in vitamina D ter ustrezno spremembo življenjskega sloga.  Z upoštevanjem dobrih priporočil glede prehranjevanja in življenjskega sloga lahko v katerem koli obdobju našega življenja izboljšamo stanje naših kosti, čeprav so učinki na kosti največji v mladosti, do 30. leta.

Dietetna prehrana in gibanje sta tista bistvena odgovora, ki vas ubranita pred osteoporozo.  Ali jeste zdravo, ste dovolj aktivni, imate dovolj vitamina D? Kaj pa kalcija? To so le nekatera od vprašanj, na katera boste lažje odgovorili s pomočjo DNK analize Premium.

Komu je namenjena DNK analiza Premium?

 • tistim, ki sumijo na pojav osteoporoze
 • tistim, ki imajo osteoporozo v družini
 • posameznikom, ki kažejo znake osteoporoze
 • posameznikom z nezdravim življenjskim slogom

DNK analiza Premium vam med drugim pove, kakšna je nagnjenost vašega telesa k osteporozi in kateri so potrebni ukrepi za preprečevanje nastanka oziroma dodatnega razvoja osteoporoze.

Mislite, da je telo zdravo, če poškodbe niso vidne? Če je bolezen očem prikrita? Premislite še enkrat.

Preverite, ali vam vaši geni pomagajo v boju proti osteoporozi- naročite DNK analizo sedaj.

Sumite, da imate vi ali nekdo od vaših bližnjih osteoporozo? Ne oklevajte, osteoporoza je počasna, a dolgotrajna bolezen, s preventivo ali zdravljenjem pa je potrebno pričeti čim prej…

Vaša zasebnost je zagotovljena

Vaša zasebnost je zagotovljena

Vaši osebni podatki so pri nas na varnem in jih NIKOLI ne posredujemo zavarovalnicam, delodajalcem in drugim. Vzorec vaše DNK je skozi celoten proces testiranja šifriran.

Mednarodni ugled

Mednarodni ugled

DNK analize LifeGenetics so ustvarili slovenski in tuji strokovnjaki, njihovo kakovost pa potrjujejo mednarodni partnerji in zadovoljne stranke po celem svetu.

Strokovna podpora in pomoč

Strokovna podpora in pomoč

Naši prijazni svetovalci in strokovnjaki so vam vedno na voljo za dodatna vprašanja in podporo pri uporabi rezultatov DNK analize.

Zagotovljena kakovost

Zagotovljena kakovost

DNK analize LifeGenetics sodijo med najbolj strokovne in kakovstne nutrigenomske analize v Evropi. Laboratorijska analiza poteka v Veliki Britaniji.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletne strani, nam dovoljujete njihovo uporabo.
×