Za medije

Kratka predstavitev

O podjetju

Podjetje Genelitik, d. o. o., je visokotehnološko slovensko podjetje, ki ponuja inovativne in tržno atraktivne storitve s področja genetike za posameznika. Podjetje je prejelo nagrado za najboljši poslovni načrt na tekmovanju Podjetna Primorska 2008 in bilo izbrano med 30 najboljših slovenskih inovacij za leto 2008 na Slovenskem forumu inovacij.
Napredne storitve podjetja so rezultat sodelovanja s priznanimi institucijami in posamezniki, temeljijo pa na raziskavah in dognanjih strokovnjakov iz celega sveta. Področje genetike je v nenehnem razvoju, zato zelo pozorno spremljajo novosti in dognanja ter tako nenehno izboljšujejo zanesljivost svojih storitev. Naša vizija je v naslednjih petih letih postati vodilno podjetje v Evropi na področju preventive in zdravega načina življenja s pomočjo biotehnologij. To bomo dosegli s ponudbo celovite družine storitev,  namenjene ohranjanju in izboljševanju zdravja in počutja, preprečevanju obolenj ter spoznavanju posameznikove genetske zasnove.

O tržni znamki

LifeGenetics je tržna znamka, ki je del družine naprednih genetskih storitev visokotehnološkega slovenskega podjetja Genelitik. Tržna znamka trenutno obsega 3 produkte: LifeGenetics Premium, ki je namenjen preventivi in izboljšanju življenjskega sloga, LifeGenetics Slim, osebni priročnik za zdravo hujšanje na podlagi genov in LifeGenetics Baby, ki je namenjen zagotavljanju zdravega razvoja in rasti otroka.

O LifeGenetics storitvah

LifeGenetics storitve obsegajo DNK analize Premium, Slim in Baby.
DNK analiza Premium je novost na slovenskem trgu na področju genetike in nutrigenomike. Gre za zbirko personaliziranih priporočil, ki jih z nutrigenomsko laboratorijsko analizo pridobimo na podlagi posameznikove DNK. DNK analiza pokaže rezultate, ki so nato interpretirajo za vsakega posameznika posebej.

DNK analiza LifeGenetics Premium obravnava 7 sklopov zdravja, znotraj katerih podrobno razišče 27 zdravstvenih dejavnikov. Končni rezultati so zbrani v posebni knjigi, podani pa so v obliki priporočil in nasvetov za doseganje zdravja in boljšega počutja.
Za izdelavo DNK analize Premium zadostuje že vzorec sline, iz katere genetski strokovnjaki v laboratoriju pridobijo zapis DNK in s pomočjo analize določenih mest v genih ugotovijo, kako telo presnavlja različna hranila in kako nanj vplivajo drugi dejavniki okolja.
Namen DNK analize Premium ni predstavitev slabih genetskih predispozicij, temveč spoznavanje možnosti, kako lahko posameznik svojo genetsko zasnovo izkoristiti sebi v prid.

DNK analiza Slim je prva dieta v Sloveniji, ki v svojih prehranskih priporočilih in izbiri vrste športa za namene učinkovitega in zdravega hujšanja upošteva informacije, ki jih razkrivajo posameznikovi geni. Končna priporočila in sistem za sestavo personaliziranega jedilnika so pripravljena na podlagi analize posameznikove DNK, s postopkom, za katerega  zadostuje že vzorec sline.

DNK analiza Slim je namenjena vsem, ki želijo zdravo in pravilno hujšati ter izgubljeno težo ohraniti s postopno spremembo življenjskega sloga. Priporočila so zbrana v uporabni in praktični knjižici, namenjeni za vsakdanjo rabo.

DNK analiza Baby je namenjena otrokom in se osredotoča na analizo in interpretacijo genskih različic, ki sodelujejo pri presnovi in absorpciji različnih nutrientov (hranil) in z njimi povezanimi metabolnimi procesi.

Ugotovitve DNK analize Baby so razdeljene v 7 sklopov zdravja, ki vključujejo področje intoleranc, zdravja kosti, občutljivosti na sol, razstrupljanja telesa in področje fizične aktivnosti.

Pridobljene informacije in ustrezna prehranska priporočila staršem lahko pomagajo pri oblikovanju ustreznega razvojnega okolja in posledično bolj zdravega načina življenja tako v otrokovi mladosti kot tudi kasneje v življenju.

Ker je DNK test popolnoma neinvazivna metoda, je še posebej primerna za dojenčke in novorojenčke.

 

Foto in video arhiv

 

Kontakt za novinarje

Jure Zadravec

T: +386 8 205 36 91

E: jure.zadravec@LifeGenetics.eu

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletne strani, nam dovoljujete njihovo uporabo.
×