Vas ogroža diabetes?

Preprečite nastanek diabetesa ali omilite znake.

 • Spoznajte vašo genetsko sposobnost regulacije inzulina in sladkorja v krvi
 • Optimizirajte si dietetno prehrano v skladu z vašimi genetskimi posebnostmi
 • Diabetes - z enostavno DNK analizo do personaliziranih odgovorov
 • Spoznajte vašemu genetskemu tipu primerno vadbo

Uprite se diabetesu in prevzemite nadzor nad svojim življenjem.

Paketi in cene

Diabetes tipa 2 je resna in pogosta bolezen sodobnega časa.

Lahko ste bolni tudi več let, pa se tega niti ne zavedate. Tudi zdravljenje z inzulinom lahko potrebujete šele po več letih ali celo desetletjih po začetku bolezni. S preventivo pa je potrebno pričeti čim prej, saj se s pravilno prehrano in življenjskim slogom diabetesu lahko izognete ali ga vsaj prestavite.

Ste zaznali povečano izločanje vode (uriniranje)?

Vaše telo glukoze verjetno ne porablja. Naj vam DNK analiza odgovori.

Pogosto občutite žejo, tako da spijete tudi veliko tekočin?

Lahko vam narašča koncentracija glukoze v krvi. Naj vam DNK analiza pove, kako presnavljate glukozo.

Ste zaspani, utrujeni, ne zmorete težjih telesnih naporov?

Izkoristite konkretne napotke, ki jih dobite ob DNK analizi, in se uprite diabetesu – le tako boste zaživeli polno življenje.

Veliko jeste, a kljub temu izgubljate telesno težo?

Ker ne morete izkoristiti glukoze v krvi, ste zelo lačni, veliko jeste, a kljub temu izgubljate telesno težo, saj se glukoza iz telesa izgublja z urinom.

Zakaj sem se odločil za DNK analizo?

Zdravje je naše največje bogastvo. Živeti zdravo, se bolje počutiti in biti zadovoljni sami s sabo. To naj bi bil cilj vsakega od nas. In vse to uspešno prenesti na svoje potomce. Zdravi starši lahko najbolje pomagamo svojim otrokom. Dobro je, da poznamo načela zdrave prehrane, pomen telesne dejavnosti in svojega otroka motiviramo k zdravemu življenjskemu slogu. Smo mu zgled. Ne samo otroku. Tudi partner partnerju.

Štefko Bratkovič, radijski voditelj

DNK analiza Lifegenetics vam med drugim pove, kakšna je sposobnost vašega telesa za presnovo glukoze in regulacijo inzulina

Pravilna prehrana in življenjski slog sta pri posameznikih s povečanim tveganjem za razvoj diabetesa izredno pomembna. Lifegenetics vam na osnovi vaše DNK analize pripravi konkretne napotke, ki vam pomagajo zmanjšati tveganja in izboljšati življenje.

Namen DNK analize LifeGenetics Premium je optimizacija prehrane v skladu z genetskimi posebnostmi posameznika. Vam na kožo pisan jedilnik/dieta in redna vadba sta tista osnova, s katero lahko preprečite nastanek ali omilite negativne posledice diabetesa in številnih drugih bolezni sodobnega časa. Diabetes in večina področij, s katerimi se ukvarjamo, ima torej lastnost, da nanje delujejo številni vplivi okolja in številni geni, kar v praksi pomeni, da tudi, če imamo nekaj „slabih“ genov, lahko njihov negativni vpliv v veliki meri zmanjšamo ali celo odpravimo s pravilno prehrano in življenjskim slogom.

Dejavniki tveganja razvoja diabetesa

 • Kajenje,
 • pitje alkohola,
 • prekomerna telesna teža,
 • uživanje mastne hrane in sladkorja,
 • dednost.

Vse te dejavnike tveganja prouči DNK analiza Premium in ugotavlja, kako vplivajo na vaše telo (npr. ali imajo povečan negativen vpliv ali ne).

DNK analiza LifeGenetics Premium vam med drugim pove, kakšna je sposobnost vašega telesa za presnovo glukoze in regulacijo inzulina in kateri so potrebni ukrepi za preprečevanje nastanka diabetesa.

Prenesite naš brezplačen LifeGenetics Vodnik - Diabetes in spoznajte kako se diabetesu izogniti, kako ga prepoznati in kako živeti z diabetesom.

Naziv: G.Ga.
Ime:
Priimek:
E-mail:
 

Diabetes in vpliv genetskih dejavnikov

V regulacijo izločanja in delovanja inzulina ter pri presnovnih procesih, kjer sodeluje glukoza, je vključenih veliko genov. Različice specifičnih genov neposredno vplivajo na te procese, zato smo ljudje med seboj različno dovzetni za razvoj bolezni, kot je diabetes.

DNK analiza Premium proučuje gene za presnovo maščob in sladkorja in na podlagi DNK testiranja priporoči ustrezne ukrepe. Ločujemo dve poglavji in gledamo gene, ki vplivajo na presnovo maščob in na to, kako telo reagira na zaužite maščobe, koliko smo nagnjeni k nabiranju podkožne maščobe, LDL holesterola in trigliceridov, itd. Tu poskušamo opredeliti, kakšna je presnova maščob – je normalna ali nekoliko bolj problematična. Na pododben način analiziramo  regulacijo krvnega sladkorja in inzulina, kjer pa gledamo štiri mutacije, ki so bile v znanstvenih raziskavah povezane z razvojem diabetesa tipa 2.

DNK analiza Premium analizira gen TCF7L2, ki je povezan z izločanjem inzulina in s presnovo maščob, posredno pa tudi s sladkorno boleznijo tipa 2 oz. diabetesom. Na svojo  prehrano morajo tako paziti predvsem posamezniki z genotipi CT in TT. Raziskave so  pokazale, da je za nosilce alela T, ki želijo shujšati, bolj primerna nizkomaščobna prehrana; tako bodo uspešneje izgubljali telesno težo in s tem tudi zmanjšali tveganje za diabetes tipa 2. Na homozigote CC pa naj bi blagodejno vplivalo uživanje kompleksnih ogljikovih hidratov.

Dietetna prehrana in gibanje sta tista bistvena odgovora, ki vas ubranita pred diabetesom. Ali jeste zdravo, ste dovolj aktivni, izbirate prave ogljikove hidrate, upoštevate nižji glikemični indeks živil, uživate dovolj vlaknin in zdravih maščob, pazite na svojo telesno težo? To so le nekatera od vprašanj, na katera boste lažje odgovorili s pomočjo DNK analize Premium.

Komu je namenjena DNK analiza Premium?

 • tistim, ki sumijo na pojav diabetesa,
 • tistim, ki imajo diabetes v družini,
 • posameznikom, ki kažejo znake diabetesa (povečano uriniranje, pogost občutek žeje, …),
 • posameznikom z nezdravim življenjskim slogom.

DNK analiza LifeGenetics Premium vam med drugim pove, kakšna je sposobnost vašega telesa za presnovo glukoze in regulacijo inzulina in kateri so potrebni ukrepi za preprečevanje nastanka diabetesa.

Vas mika sladko ? Premislite še enkrat.

Preverite, ali vam vaši geni pomagajo v boju proti diabetesu - naročite DNK analizo sedaj.

Sumite, da imate vi ali nekdo od vaših bližnjih diabetes? Ne oklevajte, diabetes, zlasti tipa 2, je zahrbtna bolezen, s preventivo pa je potrebno pričeti čim prej.

Vaša zasebnost je zagotovljena

Vaša zasebnost je zagotovljena

Vaši osebni podatki so pri nas na varnem in jih NIKOLI ne posredujemo zavarovalnicam, delodajalcem in drugim. Vzorec vaše DNK je skozi celoten proces testiranja šifriran.

Mednarodni ugled

Mednarodni ugled

DNK analize LifeGenetics so ustvarili slovenski in tuji strokovnjaki, njihovo kakovost pa potrjujejo mednarodni partnerji in zadovoljne stranke po celem svetu.

Strokovna podpora in pomoč

Strokovna podpora in pomoč

Naši prijazni svetovalci in strokovnjaki so vam vedno na voljo za dodatna vprašanja in podporo pri uporabi rezultatov DNK analize.

Zagotovljena kakovost

Zagotovljena kakovost

DNK analize LifeGenetics sodijo med najbolj strokovne in kakovstne nutrigenomske analize v Evropi. Laboratorijska analiza poteka v Veliki Britaniji.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletne strani, nam dovoljujete njihovo uporabo.
×