Tik tak. Kako močno je vaše srce in ožilje?

Preprečite oziroma omilite bolezni srca in ožilja.

 • Spoznajte vašo "genetsko nagnjenost" k boleznim srca in ožilja
 • Optimizirajte prehrano v skladu z vašimi genetskimi posebnostmi
 • Spoznajte vašemu genetskemu tipu primerno vadbo
 • Z enostavno DNK analizo do personaliziranih odgovorov in rešitev

Kot v ljubezni - naj vas tudi v življenju vodi vaše SRCE.

Paketi in cene

Bolezni srca in ožilja so ena največjih težav moderne dobe, saj so odgovorne za velik del obolevnosti in umrljivosti ljudi v razvitem svetu

Srčno-žilne bolezni nastajajo počasi, zahrbtno. Lahko ste bolni tudi več let, pa se tega niti ne zavedate. Tudi zdravljenje lahko potrebujete šele po več letih ali celo desetletjih po začetku bolezni. Daleč največ lahko dosežete s samokontrolo in preventivo. S preventivo  je potrebno pričeti čim prej, saj se s pravilno prehrano in življenjskim slogom boleznim srca in ožilja lahko izognete ali vsaj prestavite.

Vas tišči v prsih, čutite prsno bolečino?

Morda ste zboleli za angino pektoris - delno zaporo koronarnih žil (žile, ki srcu dovajajo kri).

Se vam v pljučih kopiči odvečna tekočina? Imate otekle gležnje?

Koronarna bolezen lahko tako oslabi črpalno sposobnost srca, da to ne more več zagotoviti primernega pretoka krvi po telesu, temu pravimo srčno popuščanje.

Visok in nepravilen srčni utrip, bolečina v prsnem košu, ki se lahko prenaša v roke, levo ramo...

To je tipičen opis simptomov srčnega infarkta. Naučite se jih prepoznati.

Kaj pa možganska kap - še ena kulminacija bolezni srca in ožilja.

Spoznate jo po nezmožnosti premikanja ene strani telesa, težavah z izražanjem in razumevanjem, izgubo ravnotežja, bruhanju, omotici...

Zakaj sem se odločil za DNK analizo?

Zdravje je naše največje bogastvo. Živeti zdravo, se bolje počutiti in biti zadovoljni sami s sabo. To naj bi bil cilj vsakega od nas. In vse to uspešno prenesti na svoje potomce. Zdravi starši lahko najbolje pomagamo svojim otrokom. Dobro je, da poznamo načela zdrave prehrane, pomen telesne dejavnosti in svojega otroka motiviramo k zdravemu življenjskemu slogu. Smo mu zgled. Ne samo otroku. Tudi partner partnerju.

Štefko Bratkovič, radijski voditelj

DNK analiza Premium ugotavlja tudi, kakšna je vaša "genetska nagnjenost" za bolezni srca in ožilja

Pravilna prehrana in aktiven življenjski slog sta pri posameznikih s povečanim tveganjem za razvoj bolezni srca in ožilja izredno pomembna. Lifegenetics vam na osnovi vaše DNK analize pripravi konkretne napotke, ki vam pomagajo zmanjšati tveganja in izboljšati življenje.

Namen DNK analize LifeGenetics Premium je optimizacija prehrane v skladu z genetskimi posebnostmi posameznika. Vam na kožo pisan jedilnik/dieta in redna vadba sta tista osnova,  s katero lahko preprečite nastanek ali omilite negativne posledice različnih bolezni srca in ožilja. Večina bolezni in področij, s katerimi se ukvarjamo, ima torej lastnost, da nanje delujejo številni vplivi okolja in številni geni, kar v praksi pomeni, da tudi, če imamo nekaj „slabih“ genov, lahko njihov negativni vpliv v veliki meri zmanjšamo ali celo odpravimo s pravilno prehrano in življenjskim slogom.

Dejavniki tveganja razvoja bolezni srca in ožilja

 • Nezdrav življenjski slog,
 • hiter tempo,
 • stres,
 • pomanjkanje spanja,
 • nekvalitetna in nezdrava prehrana,
 • kajenje,
 • uživanje prekomernih količin alkohola in kofeina,
 • sedeče delo in
 • pomanjkanje gibanja.

Pomembne dejavnike tveganja proučuje tudi DNK analiza Premium in ugotavlja, kako vplivajo na vaše telo (npr. ali imajo povečan negativen vpliv ali ne).

DNK analiza LifeGenetics Premium vam med drugim pove, kakšna je sposobnost vašega telesa za spopad oziroma umilitev bolezni srca in ožilja in kateri so potrebni ukrepi za preprečevanje njihovega nastanka.

Prenesite naš brezplačen LifeGenetics Vodnik - Srčni infarkt in ugotovite, kako ogroženo je vaše srce.

Naziv: G.Ga.
Ime:
Priimek:
E-mail:
 

Vpliv genetskih dejavnikov na bolezni srca in ožilja

Z DNK analizo LifeGenetics ugotavljamo prisotnost genskih mutacij, ki so posredno ali neposredno povezane z razvojem srčno-žilnih bolezni. Gre za genske mutacije, ki bodisi vplivajo na procese presnove, pomembne za zdravje srca in ožilja (npr. presnova homocisteina), bodisi so bile v znanstvenih raziskavah pogosteje prisotne pri ljudeh z določenimi boleznimi srca in ožilja (srčni infarkt, koronarna bolezen, diabetes tipa 2, itd.). V kolikor ugotovimo, da oseba nosi več genskih mutacij s potencialno neugodnim vplivom na določeno področje zdravja, ji priporočimo ustrezne ukrepe glede prehrane in življenjskega sloga.

V sklopu DNK analiz LifeGenetics Premium, pomembnih za zdravje srca in ožilja, opravljamo naslednje preiskave:

 • Preiskave genov, povezanih s homocisteinom v krvi

V tem sklopu preiskujemo gene, ki sodelujejo v metabolnih poteh pri remetilaciji homocisteina v cistein. Homocistein nekateri vključujejo med pomembne dejavnike za razvoj srčno-žilnih bolezni, zato je pomembno ugotoviti njegov potencial kopičenja v krvi na genetski ravni. Visoke vrednosti homocisteina v krvi so bile v nekaterih raziskavah povezane s koronarno boleznijo, možgansko kapjo in vensko trombozo. Z vnosom vitamina B6, B12 in folne kisline lahko vplivamo na hitrost pretvorbe homocisteina v cistein, saj so ti mikronutrienti ključni pri metabolnih poteh, kjer sodeluje homocistein.

 • Preiskave genov v kromosomski regiji 9p21

Regija 9p21 se nahaja na 9. človeškem kromosomu in so jo večkrat v velikih študijah povezali z različnimi boleznimi srca in ožilja, med drugim tudi s srčnim infarktom in koronarno boleznijo.

 • Preiskave genov, povezanih z metabolizmom soli in povišanim krvnim tlakom

Pri nekaterih različicah genov se je izkazalo, da vnos soli v primerjavi s splošno populacijo dodatno zviša krvni tlak. Ljudje s tovrstnimi različicami genov morajo biti pri vnosu soli še posebej pozorni.

 • Preiskave genov, povezanih s presnovo in kopičenjem maščob v telesu

Presnova maščob je zelo kompleksen cikel, v katerega je vključenih več 100 genov. V tem sklopu skušamo ugotoviti, kako posameznik presnavlja določene vrste maščobnih kislin, kako se maščobne zaloge shranjujejo, sproščajo ipd. Ustreznejša prehrana in primerna fizična vadba lahko pripomoreta k zmanjšanju deleža maščob v telesu in k boljšemu zdravju.

Dietetna prehrana in gibanje sta tista bistvena odgovora, ki vas ubranita pred boleznimi srca in ožilja. Ali jeste zdravo, ste dovolj aktivni, izbirate prave ogljikove hidrate, upoštevate nižji glikemični indeks živil, uživate dovolj vlaknin in zdravih maščob, pazite na svojo telesno težo? To so le nekatera od vprašanj, na katera boste lažje odgovorili s pomočjo DNK analize Premium.

Komu je namenjena DNK analiza Premium?

 • Vsem, ki sumite, da vas ogroža katera izmed bolezni srca in ožilja,
 • tistim, ki imate bolezni srca in ožilja v družini,
 • posameznikom z nezdravim življenjskim slogom.

DNK analiza LifeGenetics Premium vam med drugim pove tudi, kakšna je sposobnost vašega telesa za presnovo glukoze in regulacijo inzulina in kateri so potrebni ukrepi za preprečevanje nastanka diabetesa.

Vzemite življenje v svoje roke. Dobesedno. Naročite DNK analizo sedaj.

Sumite, da imate vi ali nekdo od vaših bližnjih katero od srčno žilnih bolezni? Ne oklevajte…spremenite svoje življenje na bolje.

Vaša zasebnost je zagotovljena

Vaša zasebnost je zagotovljena

Vaši osebni podatki so pri nas na varnem in jih NIKOLI ne posredujemo zavarovalnicam, delodajalcem in drugim. Vzorec vaše DNK je skozi celoten proces testiranja šifriran.

Mednarodni ugled

Mednarodni ugled

DNK analize LifeGenetics so ustvarili slovenski in tuji strokovnjaki, njihovo kakovost pa potrjujejo mednarodni partnerji in zadovoljne stranke po celem svetu.

Strokovna podpora in pomoč

Strokovna podpora in pomoč

Naši prijazni svetovalci in strokovnjaki so vam vedno na voljo za dodatna vprašanja in podporo pri uporabi rezultatov DNK analize.

Zagotovljena kakovost

Zagotovljena kakovost

DNK analize LifeGenetics sodijo med najbolj strokovne in kakovstne nutrigenomske analize v Evropi. Laboratorijska analiza poteka v Veliki Britaniji.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletne strani, nam dovoljujete njihovo uporabo.
×