Natalija Veronik, radijska voditeljica

Vedno bolj se zavedam pregovora, ki pravi, da smo to, kar jemo. Še nekaj let nazaj, nisem niti malo pozornosti polagala na zdrav način življenja. Živela sem aktivno in si nekako nisem imela časa »gledati pod prste« kaj pojem, pogoj je bil samo, da je bilo na hitro, posledično pa žal nezdravo. Sedaj, ko mi je dan zapolnjen z obveznosti, ki zahtevajo koncentracijo in del odgovornosti, opažam, da brez prave in redne prehrane, to ne bi bilo mogoče. Ni mi več vseeno, katera hrana mi daje energijo, zato konstantno iščem ter poskušam nove, predvsem pa zdrave stvari vstaviti na svoj jedilnik. Po drugi strani pa seveda nisem brez »grehov«, sem namreč velika ljubiteljica sladkarij in kofeina.

Moje mnenje je, da, v kolikor se imamo dovolj radi in želimo kvalitetno živeti, moramo v prvi vrsti poslušati sami sebe in pri tem uporabljati zdravo kmečko pamet, nikoli pa ni odveč, če prisluhnemo tudi znanstvenim dejstvom. Ker me v tem novodobnem času ob poplavi vseh informacij in občasnem navzkrižju raziskav, kaj je »tisto prav« in kaj ne, že dolgo zanima ali sem na pravi poti, je res to-to, kar moje telo dejansko potrebuje, sem se odločila, da je moj naslednji korak, genska analiza. Ne predstavljam si več prejšnji način življenja, lahko pa si predstavljam samo še boljšega. Rada bi storila zase vse, kar je v moji najboljši moči ter dokončno našla ravnovesje med hitrim in stresnim tempom ter zdravim načinom življenja. Ob tem pa se zavedam tudi, da je bolje preprečevati, kakor zdraviti.

Vesela sem, da obstaja ta možnost analize, oziroma, da imamo tako blizu nas strokovnjake, ki znajo “vprašati” in razvozlati naše vsevedne gene. Zato z največjim pričakovanjem čakam rezultate, da končno spoznam moje gene, ki mi bodo razjasnili sliko, kaj je dobro za mojo telo, čemu se naj izogibam, kaj mi manjka, in navsezadnje, katera aktivnost mi najbolj ustreza?

Verjamem, da mi bo to testiranje osvetlilo nov način prehranjevanja in dalo smernice, da si spremenim življenje na bolje.

Načeloma se moj običajen dan prične že od rane 4 ure zjutraj in je v veliki meri do večera zapolnjen. Kot radijska moderatorka se zavedam, da moram biti zbrana, saj moje delo »nadzoruje« velika množica ljudi, z velikimi pričakovanji. Pri tem pa je ključnega pomena tudi dobra volja, pozitivizem in hitre reakcije. Čeprav narava dela, ki ga opravljam, terja psihično pripravljenost, pa mora biti vseeno mojo telo, predvsem zaradi nekonstantnega bioritma, v dobri kondiciji. Za to pa je potrebno dobro »gorivo« torej hrana in razne športne aktivnosti. Tudi preko dneva moram vzdrževati koncentracijo, da lahko opravim obveznosti, ki jih imam še v okviru študija. Dan pa mi ne mine niti brez gibanja z mojim živahnim kužkom, kot tudi ne brez družbe prijateljev, ki so moj napajalnik energije.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletne strani, nam dovoljujete njihovo uporabo.
×