Anja Križnik Tomažin, mamica, TV voditeljica

Nad rezultati genske analize sem navdušena, ker sedaj vem, kje moram paziti in kako se prehranjevati tudi v bodoče. Vesela sem, da se že sedaj zelo dobro prehranjujem in velikih odstopanj od moje siceršnje prehrane ne bo. Moram pa paziti na vnos kalcija in vitamina D, ta dva moram povečati, kar pomeni, da moram pojesti kakšen sir, jogurt ali jajce več na teden, ter večkrat poseči po ribah, kot so slanik, losos, sardine. Najverjetneje pa bom v svojo prehrano uvedla Chia semena, za katera sem izvedela pred kratkim, namreč vsebujejo več kalcija kot mleko in več omega 3 maščob kot losos. Kar pa se vitamina D tiče, mi priporočajo 15 minutk dnevno izpostavljanje sončku, kar pa tudi ni slabo, bom imela vsaj izgovor, da se moram vsakodnevno martinčkati . Zakaj vse to, ker je moja DNK analiza pokazala, da imam določene gene, ki bi lahko vplivale na težavo s presnovo v kosteh in s tem pripomogle k zmanjševanju kostne mase. Ob nepravilni prehrani, bi bila lahko bolj izpostavljena tovrstnim težavam.

DNK analiza je razkrila tudi to, da moje telo potrebuje nekoliko več omega 3 maščobnih kislin, in da mu najbolj ustreza aerobno-anaerobna vadba, kot so badminton, odbojka, plavanje… kar so športi v katerih sem vedno uživala in se res najbolje počutila. Hehe, tudi kajtanje sodi v to kategorijo – mogoče mi je pa zato tako všeč :) .

DNK analiza je zelo obsežna in zelo razumljivo napisana in o njej bi vam lahko razlagala še in še.

 

Zakaj se je Anja Tomažin odločila za DNK analizo?

Mnogokrat sem se spraševala kaj mojemu telesu najbolj ustreza, kakšna hrana, kakšna aktivnost, česa mi primanjkuje, kaj naj jem in delam, da se bom dobro počutila in bila zdrava, a nikoli nisem dobila pravega odgovora. Poskušala in testirala sem različne stvari, aktivnosti, vrste prehrane, jemala razna prehranska dopolnila kot so vitamini in minerali, a vedno na slepo. Ob tem sem se spraševala, ali je to tisto pravo za moje telo? Sedaj bom končno vedela! Komaj čakam, da dobim DNK analizo, kajti takrat bom vedela, kaj je zame in za moj življenjski slog najbolje.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletne strani, nam dovoljujete njihovo uporabo.
×